Banjir di Jakarta: warta berita

Banjir di Jakarta: warta berita
Overstromingen in Jakarta: nieuwsberichten

5 juni 2008Zie ook de nieuwsberichten over:
 • Dijk moet ereveld in Jakarta redden
  door Casper Postmaa, AD Haagsche Courant, 5 juni 2008
  Het Nederlandse ereveld Ancol bij Jakarta is het afgelopen jaar zo vaak overstroomd dat de Nederlandse Oorlogsgraven Stichting een dijk rondom begraafplaats moet aanleggen. De kosten, 200.000 euro, zijn door donateurs en nabestaanden bijeengebracht. Het werk zal nog dit jaar zijn voltooid. Al bij de aanleg van het aan zee gelegen ereveld was rekening gehouden met hoogwater, maar de dijk van toen biedt onvoldoende bescherming.
   
 • Delen Jakarta onder water
  Algemeen Dagblad, 4 juni 2008
  Delen Jakarta onder water
  Gelderlander, 4 juni 2008
  Delen Jakarta onder water
  Stentor, 4 juni 2008
  Delen Jakarta onder water
  BN/De Stem, 4 juni 2008
  Delen Jakarta onder water
  Dagblad van het Noorden, 4 juni 2008
  Delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta stonden woensdag blank door een ongewoon hoge getijdengolf. De autoriteiten en burgers proberen met noodmaatregelen het water tegen te houden, aldus een functionaris. De waterstand is 2,2 meter hoger dan normaal, veel hoger dan experts hadden voorspeld. Stadswijken langs de kust stonden woensdagochtend enkele uren blank.
   
 • Jakarta kampt steeds vaker met wateroverlast
  door Esther de Jong, Nederlands Dagblad, 4 juni 2008
  De miljoenenstad Jakarta bereidt zich voor op een vloedgolf. Er is uitzonderlijk springtij voorzien bij een stad waarvan de bodem ieder jaar centimeters daalt. In Jakarta is alarm geslagen over een komende springvloed. Tienduizenden huizen dreigen vandaag te worden overspoeld. Met televisiespotjes heeft de regering gepoogd te waarschuwen voor het stijgende water. De meest kwetsbare delen van de Indonesische hoofdstad zijn provisorisch beschermd met zandzakken.
   
 • Watersnood Jakarta voorzien
  door Peter Koop, Algemeen Dagblad, 4 juni 2008
  De schade door de overstromingen die Jakarta gisteren teisterden, zijn dankzij de waarschuwing van een Delfts onderzoeksbureau beperkt gebleven. "Met zandzakken is de kust versterkt," zegt Jan Jaap Brinkman van het bureau Deltares. Experts in Jakarta onderschrijven zijn beweringen. Al eerder had Deltares de Indonesiërs gewaarschuwd: op 26 november 2007 overstroomt Jakarta. Toen werd er nog niet naar Jan Jaap Brinkman geluisterd.
   
 • Jakarta krijgt weer natte voeten : Delftse onderzoeker voorziet komende week overstromingen in dalende stad
  door René Didde, Volkskrant, 31 mei 2008
  Het zeewater stijgt. De stad zakt. Maar dat komt niet door de klimaatverandering. Jakarta krijgt volgende week een extreem hoge vloed te verduren. Een flinke vloed vanuit de Javazee zal komende dinsdag en woensdag een deel van Jakarta onder water zetten. Meer dan dertig centimeter zeewater zal over de vervallen en afgebrokkelde dijk langs de kust van de Indonesische miljoenenstad spoelen.
   
 • 'Jakarta dreigt volgende week te overstromen'
  Trouw, 29 mei 2008
  'Jakarta dreigt volgende week te overstromen'
  De Pers, 29 mei 2008
  Jakarta dreigt volgende week te overstromen door een uitzonderlijk hoog springtij. Daarvoor heeft de Wereldbank donderdag gewaarschuwd. In november steeg het water in de Indonesische hoofdstad op sommige plaatsen al tot 1,70 meter, maar dinsdag en woensdag zou het water nog hoger kunnen komen te staan, aldus Hongjoo Hahm, infrastructuur-expert van de Wereldbank. Jakarta zakt elk jaar zes centimeter door overmatige onttrekking van grondwater. In de laatste dertig jaar is de stad zo zeker twee meter dieper komen te liggen.
   
 • 11 doden en 5.000 daklozen bij overstromingen in Indonesië
  Laatste Nieuws, 22 februari 2008
  Deze week zijn bij overstromingen in Indonesië minstens 11 mensen omgekomen en hebben al 5.000 anderen hun huizen moeten verlaten. Dat melden de autoriteiten. Negen mensen verloren het leven in Centraal-Java, waar het zwaar geregend heeft, aldus Rustam Pakaya, een hoge verantwoordelijke van het ministerie van Volksgezondheid. In de regio zijn 3.500 bewoners geëvacueerd.
   
 • Jakarta lijdt onder overstromingen
  NRC Handelsblad, 4 februari 2008
  Jakarta lijdt onder overstromingen
  Metro, 4 februari 2008
  Jakarta lijdt onder overstromingen
  Gelderlander, 4 februari 2008
  Jakarta lijdt onder overstromingen
  Stentor, 4 februari 2008
  Jakarta lijdt onder overstromingen
  Dagblad van het Noorden, 4 februari 2008
  De overstromingen de afgelopen dagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben drie mensen het leven gekost en 100.000 mensen van huis en haard verdreven. Plaatselijke media meldden dit maandag op de vierde dag van chaos door wateroverlast.
   
 • Overstroming Jakarta: 3 doden
  De Pers, 2 februari 2008
  Overstromingen na zware regenval hebben in de Indonesische hoofdstad Jakarta drie mensen het leven gekost. Bijna 1.500 mensen zijn dakloos geworden. Dat hebben de Indonesische reddingsautoriteiten zaterdag gezegd. Op straat stonden mensen vrijdag tot hun heupen in het water, maar het waterpeil zakte zaterdag.
   
 • Overstromingen in Jakarta
  Gelderlander, 2 februari 2008
  Overstromingen in Jakarta
  Stentor, 2 februari 2008
  Overstromingen in Jakarta
  BN/De Stem, 2 februari 2008
  Zware regenval in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft vrijdag overstromingen in grote delen van de metropool veroorzaakt. Woonwijken en de belangrijkste doorgaande wegen in het zakencentrum van de stad staan onder water. Op sommige plaatsen staat het water meer dan anderhalve meter hoog.
   
 • Water in Jakarta stijgt opnieuw
  Trouw, 10 mei 2007
  Door nieuwe regenval is het water dat een week geleden de Indonesische hoofdstad Jakarta overstroomde donderdag weer gestegen. Veel moeite bij het schoonmaken is hierdoor voor niets geweest.
   
 • Huizen voor slachtoffers overstromingen Jakarta : Habitat for Humantity biedt ook noodhulp
  ANP Pers Support, 12 maart 2007
  Ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie Habitat for Humanity Nederland, die wereldwijd armoedebehuizing bestrijdt, gaat zich tevens inzetten voor noodhulp. Op 13 maart start de allereerste noodhulpcampagne. Deze is gericht op de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta en moet hen zo snel mogelijk een veilig (t)huis bieden. De noodhulp die Habitat biedt is geen tijdelijke maar juist een structurele oplossing.
   
 • Benefietconcert Almere afgelast
  Omroep Flevoland, 5 maart 2007
  Het benefietconcert dat komende zaterdag in Almere Stad zou worden gehouden voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Indonesië gaat niet door. De stichting Ruma Sanang laat weten dat er onvoldoende sponsors zijn voor het evenement, en dat eventuele bezoekers de entreeprijs van 30 euro te hoog vinden. De stichting had al Wieteke van Dort en één van de Blue Diamonds gestrikt voor het concert, dat in danscafé Eindelijk had moeten plaatsvinden.
   
 • Caritas: "Uitbraak ziektes nu grootste gevaar voor mensen in Jakarta" : 500.000 euro noodhulp
  door Theo Borgermans, RKnieuws.net, 1 maart 2007
  Het Caritas netwerk heeft 500.000 euro uitgetrokken voor noodhulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta en de omliggende regio's. Het grootste deel van de 420.000 uit hun huizen gevluchte mensen is imiddels teruggekeerd, maar duizenden slachtoffers lijden aan ademhalingsmoeilijkheden, dengue-koorts en huidaandoeningen.
   
 • Nederland helpt Indonesië bij overstromingen
  Trouw, 21 februari 2007
  Nederland helpt Indonesië bij overstromingen
  Nieuws.nl, 21 februari 2007
  Nederland helpt Indonesië bij overstromingen
  Laatste Nieuws, 21 februari 2007
  De Nederlandse overheid wil Indonesië helpen bij het vinden van duurzame oplossingen voor de overstromingen in dat land. Dat heeft scheidend staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz (VVD) het Indonesische ministerie van publieke werken laten weten.
   
 • Nederlandse experts naar Jakarta
  Parool, 21 februari 2007
  Nederlandse waterexperts naar Jakarta
  Telegraaf, 21 februari 2007
  Waterstaat schiet Jakarta te hulp
  Reformatorisch Dagblad, 21 februari 2007
  Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Verkeer en Waterstaat) schiet Jakarta, geplaagd door overstromingen na zware regenval, te hulp. Een kleine missie van Nederlandse waterexperts vertrekt nog deze week naar Indonesië, maakte het ministerie woensdag bekend.
   
 • Banjir in Jakarta
  door Steven Spaargaren, Zeister Magazine, 15 februari 2007
  In het vliegtuig van Singapore Airlines zit ik ingeklemd tussen een gezette Nederlander en een Aziaat. De Nederlander is ons land vier jaar geleden ontvlucht en woont nu op Kalimantan (voorheen Borneo). Hij werkt als enige Nederlander als manager bij een Skandinavisch electriciteitsbedrijf en wil niet meer terug. De man vertelt mij en passant dat er in Jakarta wat overstromingen (banjir) zijn.
   
 • Watersnoodramp vereist kindgerichte noodhulp : Plan laat het leven van de kinderen in Indonesië en Bolivia niet in het water vallen
  ANP Pers Support, 14 februari 2007
  Als de noodhulp voor de watersnoodramp in Indonesië en Bolivia niet snel op gang komt, dreigen voornamelijk kinderen slachtoffer te worden van uitdroging en ziektes als diarree en cholera. Kinderen zijn extra kwetsbaar tijdens een ramp en worden het eerst vergeten. Daarom richt de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan zich juist op hun behoeftes, op hun rechten en hun veiligheid.
   
 • Honderdduizenden ziek na overstromingen Indonesië
  NRC Handelsblad, 12 februari 2007
  Honderdduizenden ziek na overstromingen Indonesië
  Algemeen Dagblad, 12 februari 2007
  Door de zware overstromingen in Indonesië zijn bijna 200.000 personen ziek geworden. De meeste slachtoffers hebben last van diarree, knokkelkoorts en ernstige ademhalingsproblemen. Slechts een klein deel van de patiënten is in een ziekenhuis opgenomen, verklaarde het Indonesische ministerie van Volksgezondheid maandag.
   
 • Dodental overstromingen Jakarta loopt op
  Volkskrant, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Trouw, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Algemeen Dagblad, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Sp!ts, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Metro, 10 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta loopt op
  Reformatorisch Dagblad, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Gelderlander, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Stentor, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  BN/De Stem, 10 februari 2007
  Dodental Indonesië verder opgelopen
  Dagblad van het Noorden, 10 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta loopt op
  Nu.nl, 10 februari 2007
  Het aantal doden als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving is opgelopen tot tachtig. Dat heeft een woordvoerder van het crisiscentrum van de regering zaterdag laten weten. In Jakarta kwamen 48 mensen om. De andere doden zijn gevallen in de satellietsteden Bekasi en Tangerang, aldus de zegsman. Eerder waren 55 doden gemeld.
   
 • 80 doden bij overstromingen in Jakarta
  Nieuwsblad, 10 februari 2007
  Overstromingen Jakarta eisen 80 mensenlevens
  Nieuwsblad, 10 februari 2007
  De overstromingen die onlangs de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben geteisterd, hebben sinds begin februari aan tachtig mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de Indonesische autoriteiten zaterdag hebben bekendgemaakt. Een vorige telling had het over 50 doden.
   
 • Schoonmaak in Jakarta begonnen
  NOS Nieuws, 10 februari 2007
  De bevolking van Jakarta is begonnen met het schoonmaken van de huizen na de overstromingen. Tienduizenden huizen in de miljoenenstad zijn vervuild door modder en straatvuil dat met het water naar binnen is gestroomd.
   
 • Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Trouw, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt
  Parool, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Algemeen Dagblad, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Telegraaf, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Sp!ts, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Metro, 9 februari 2007
  Hulpverlening aan Jakarta gebrekkig
  Reformatorisch Dagblad, 9 februari 2007
  Hulpverlening Jakarta rammelt
  Nederlands Dagblad, 10 februari 2007
  Hulpverlening Jakarta rammelt
  Nu.nl, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Gelderlander, 9 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Stentor, 9 februari 2007
  Hulp aan Jakarta loopt nog slecht
  BN/De Stem, 10 februari 2007
  Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
  Dagblad van het Noorden, 9 februari 2007
  De opvang van de ongeveer kwart miljoen mensen in het nog altijd grotendeels overstroomde Jakarta rammelt aan alle kanten. De meesten hebben nog steeds geen schoon drinkwater of ze verblijven in tentenkampen waar de hygiënische omstandigheden slecht zijn.
   
 • Medische noodhulp in overstroomd Jakarta, Indonesië
  Artsen Zonder Grenzen, 9 februari 2007
  Het Indonesische noodhulpteam van Artsen zonder Grenzen is uitgerukt om de slachtoffers van de hevige overstromingen in en rond Jakarta hulp te bieden. Het team gaat met mobiele hulpposten naar de buitenste ringen van de stad die grotendeels afgesloten zijn door het wassende water. 'Ons grootste probleem is hoe we onze medewerkers en materiaal door de stad kunnen krijgen', zegt Wim Fransen, landencoördinator voor Artsen zonder Grenzen in Indonesië.
   
 • Kans besmettelijke ziektes neemt toe
  Dagblad van het Noorden, 9 februari 2007
  Als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta neemt de kans op besmettelijke ziektes toe. Vooral de armere buurten hebben nog veel last van het water. Op sommige plaatsen moeten inwoners door kilo's afval waden om aan de andere kant van de rivier te komen.
   
 • Unilever buigt zich over overstroming Jakarta (audio)
  door Arthur de Leeuw, BNR Nieuws Radio, 9 februari 2007
  Met spanning wacht de bevolking van Jakarta de volgende regenbui af. Een flinke bui en de Indonesische hoofdstad is weer terug bij af. Inmiddels is het water in de straten aan het zakken maar neemt tegelijkertijd de kritiek op de overheid toe. De regering zou te weinig doen om overstromingen te voorkomen. Tex Gunning is namens voedingsproducent Unilever verantwoordelijk voor de regio.
   
 • Bisdom Roermond schenkt 30.000 euro aan overstroomd Jakarta : ruim 350.000 mensen zijn dakloos
  door Theo Borgermans, RKnieuws.net, 9 februari 2007
  Zusters helpen in overstroomd Jakarta
  Reformatorisch Dagblad, 9 februari 2007
  Het Missiebureau van het bisdom Roermond stelt 30.000 euro beschikbaar voor noodhulp aan Jakarta. De hulp is bedoeld voor opvang van de slachtoffers en lediging van de primaire levensbehoeften van de bewoners in de door zware overstromingen getroffen Indonesische hoofdstad.
   
 • Water in Jakarta stijgt opnieuw
  Nieuws.nl, 8 februari 2007
  Door nieuwe regenval is het water dat een week geleden de Indonesische hoofdstad Jakarta overstroomde donderdag weer gestegen. Veel moeite bij het schoonmaken is hierdoor voor niets geweest. Van de delen van de stad die onderliepen staat nu nog veertig procent blank.
   
 • Na de banjir vecht Jakarta tegen de bacteriën
  Reformatorisch Dagblad, 8 februari 2007
  De strijd tegen het water in de Indonesische hoofdstad Jakarta wordt steeds meer een strijd tegen dodelijke aandoeningen als diarree en cholera. Schoon drinkwater is daarvoor een eerste vereiste, maar juist daaraan is te midden van de watervloed een groot tekort.
   
 • Benefiet voor slachtoffers
  door Jossie van Puijenbroek, Almere Vandaag, 8 februari 2007
  De stichting Rumah Senang gaat op korte termijn een benefietconcert houden voor de slachtoffers van de overstroming op Java. Deze stichting is bezig met de bouw van een indisch dorp in Almere Poort. Het benefiet moet eind deze maand of begin maart plaatsvinden in een grote tent aan het Weerwater. De precieze datum van het evenement is nog niet bekend.
   
 • Kerkelijke hulporganisaties bieden noodhulp aan Jakarta : veertigduizend euro
  door Ton Huitink, RKnieuws.net, 8 februari 2007
  Kerk in Actie en ICCO helpen Jakarta
  Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
  De kerkelijke hulporganisaties Kerk in Actie en ICCO geven 40 duizend euro aan noodhulp voor de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta. Dit maakten de hulporganisaties woensdag bekend.
   
 • Kerk in Actie en ICCO geven 40.000 euro aan noodhulp Jakarta
  EMEA Nieuws Netwerk, 7 februari 2007
  Kerk in Actie en ICCO stellen 40.000 euro ter beschikking voor hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta, Indonesië. Het geld komt ten goede aan voedsel, huishoudelijke materialen en schoon drinkwater voor meer dan 6.000 mensen, waaronder zo'n 2.500 kinderen, die vanwege het water hun huis zijn ontvlucht.
   
 • Rotterdam schiet zusterstad Jakarta te hulp
  Nieuws.nl, 7 februari 2007
  Rotterdam heeft een ton beschikbaar gesteld voor zijn door overstromingen getroffen zusterstad Jakarta. Het geld wordt besteed aan boten, voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens voor bewoners die hun huizen hebben moeten verlaten. Dat laat de gemeente Rotterdam woensdag weten.
   
 • Bevolking Indonesië woedend op regering
  Trouw, 7 februari 2007
  Bevolking Indonesië woedend op regering
  Nieuws.nl, 7 februari 2007
  Woede jegens regering Indonesië stijgt
  Reformatorisch Dagblad, 8 februari 2007
  Bevolking Indonesië woedend op regering
  Laatste Nieuws, 7 februari 2007
  Terwijl woensdag het waterpeil in veel delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta zakte en een stinkende laag bezinksel achterbleef in de straten, steeg onder de Indonesische bevolking de woede ten aanzien van de overheid. De overstroming van Jakarta was de zoveelste ramp die Indonesië in korte tijd treft. Volgens het ministerie van volksgezondheid kwamen ten minste vijftig mensen om het leven als gevolg van de overstroming, vooral door verdrinking of elektrocutie. Honderdduizenden mensen zijn hun huizen kwijtgeraakt.
   
 • Jakarta door nieuwe buien overstroomd : Nederland zegt 1 miljoen toe
  Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
  Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta weer zijn overstroomd. Het water was hier net verdwenen. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep vandaag op tot zeker vijftig, meldde de politie. De meeste slachtoffers zijn verdronken of bezweken aan onderkoeling.
   
 • Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Trouw, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Algemeen Dagblad, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Telegraaf, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Metro, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Sp!ts, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Gelderlander, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Stentor, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  BN/De Stem, 7 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta stijgt
  Dagblad van het Noorden, 7 februari 2007
  Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta is opgelopen tot minstens vijftig. Dat maakten de Indonesische autoriteiten woensdag bekend. Het water lijkt weer enigszins te zakken maar de vrees op de uitbraak van besmettelijke ziektes blijft groot.
   
 • Dodental door regen in Jakarta naar 44
  BN/De Stem, 7 februari 2007
  Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta die net droog waren gevallen weer zijn overstroomd. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep gisteren op tot zeker 44, meldde de politie. De meeste slachtoffers zijn verdronken of bezweken aan onderkoeling.
   
 • 'De regering doet te weinig om ons te helpen' : reportage Indonesië
  door Esther de Jong, Trouw, 7 februari 2007
  De inwoners van Jakarta zijn teleurgesteld in de Indonesische regering. Grote delen van de stad staan al dagen onder water en een oplossing lijkt nog niet in zicht. Duizenden mensen zijn dakloos geworden nadat zware moessonregens grote delen van de miljoenenstad onder water hebben gezet. Ze wonen in opvangkampen, moskeeën en op begraafplaatsen. Zeker 44 mensen zijn omgekomen.
   
 • Honderden miljoenen schade in Jakarta
  NRC Handelsblad, 7 februari 2007
  Overstromingen in Jakarta hebben voor honderden miljoenen euro schade aangericht. Dat bleek gisteren uit een eerste raming. Nederland stelt 1 miljoen beschikbaar voor noodhulp aan Indonesië. De helft van het bedrag wordt besteed aan voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens. De overige 500.000 euro wordt ingezet voor de aanschaf van rubberboten.
   
 • Nieuwe overstromingen Jakarta
  Parool, 6 februari 2007
  Jakarta door nieuwe buien overstroomd
  Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
  Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta weer zijn overstroomd. Het water was net verdwenen. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep dinsdag op tot zeker 44, meldde de politie. In de buurprovincies op het eiland Java vielen nog eens twaalf doden. De meeste slachtoffers zijn verdronken of bezweken aan onderkoeling.
   
 • Opnieuw overstromingen in Jakarta
  Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta weer zijn overstroomd. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep dinsdag op tot zeker 44, meldde de politie. In de buurprovincies op het eiland Java vielen nog eens twaalf doden.
   
 • Kans op extreme regenbuien in Jakarta
  Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  Kans op zware regen Jakarta groter door opwarming
  Metro, 6 februari 2007
  Kans op zware regen Jakarta groter door opwarming
  BN/De Stem, 6 februari 2007
  Kans op zware regen Jakarta groter door opwarming
  Dagblad van het Noorden, 7 februari 2007
  Door de opwarming van het klimaat neemt de kans op extremen in de regen, zoals de Indonesische hoofdstad Jakarta nu beleeft, in deze eeuw verder toe. Ook stadseffecten spelen een rol in de regenintensiteit. Dat meldde het KNMI dinsdag.
   
 • Overstromingen in Jakarta : hoe vaak komt dit voor, en wordt het erger?
  door Geert Jan van Oldenborgh, KNMI Kenniscentrum, 6 februari 2007
  De laatste week heeft het in en boven Jakarta ongewoon hard geregend. De afwatering kon die hoeveelheid water niet aan en een groot gedeelte van de stad staat nu onder water. Overstromingen komen daar vaker voor: 50 jaar geleden werd de Dienst Openbare Werken ook wel "Djakarta Onder Water" genoemd. De overstromingen zijn dit jaar echter veel groter dan in andere jaren. Dit komt gedeeltelijk door het weer, maar ook andere niet-meteorologische factoren, waar we hier niet op ingaan, spelen een rol.
   
 • 1 miljoen euro voor hulp bij overstromingen Jakarta
  Regering.nl, 6 februari 2007
  Minister van Ardenne stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor noodhulp aan Jakarta. De Indonesische hoofdstad kampt sinds vorige week met overmatige regenval. Driekwart van de stad staat onder water. Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) heeft de hulp toegezegd aan de Indonesische minister voor Buitenlandse Zaken.
   
 • Nederlandse hulp voor overstroomd Jakarta
  Persbericht Ministerie van Buitenlandse Zaken, 6 februari 2007
  Nederland stelt één miljoen euro beschikbaar voor het door overstromingen getroffen Jakarta. Dat laat minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag telefonisch weten aan de Indonesische minister voor Buitenlandse Zaken, Wirajuda. De helft van dit bedrag (500.000 euro) zal via het Nederlandse Rode Kruis en de Indonesische zusterorganisatie worden besteed aan enkele boten, voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens voor de duizenden bewoners van Jakarta, die een veilig heenkomen hebben moeten zoeken. De overige 500.000 euro wordt via de International Organisatie voor Migratie (IOM) ingezet voor de aanschaf van rubberboten. IOM kan de boten snel lokaal beschikbaar hebben, zodat de noodzakelijke hulp de getroffen mensen snel kan bereiken.
   
 • Miljoen beschikbaar voor Jakarta
  Parool, 6 februari 2007
  Nederland stelt miljoen beschikbaar voor Jakarta
  Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  Nederland stelt miljoen beschikbaar voor Jakarta
  BN/De Stem, 6 februari 2007
  Nederland stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor het door overstromingen getroffen Jakarta. Dat heeft minister Agnes Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag telefonisch laten weten aan de Indonesische minister voor Buitenlandse Zaken, Wirajuda.
   
 • Cordaid geeft Jakarta 70.000 euro
  Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  De Nederlandse hulporganisatie Mensen in Nood/Cordaid stelt 70.000 euro beschikbaar voor noodhulp in het door overstromingen getroffen Jakarta. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.
   
 • EU geeft 600 duizend euro voor hulp Jakarta
  Nieuws.nl, 6 februari 2007
  EU geeft 600 duizend euro voor hulp Jakarta
  Telegraaf, 6 februari 2007
  De Europese Unie heeft dinsdag toegezegd 600 duizend euro te doneren om de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta te helpen. Door stortregens in de Indonesische hoofdstad zijn sinds vorige week al minstens 44 mensen om het leven gekomen. Tussen de 220 en 430 duizend mensen zijn dakloos geworden.
   
 • EU geeft Jakarta 600.000 euro
  Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  De Europese Commissie geeft 600.000 euro voor hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta. Dat heeft de Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, dinsdag bekendgemaakt.
   
 • Jakarta wacht meer regen en overlast
  Eindhovens Dagblad, 6 februari 2007
  De situatie in de ondergelopen Indonesische hoofdstad Jakarta zal de komende dagen verder verslechteren. Meteorologen voorspelden gisteren dat het nog zeker een week hard blijft regenen. "We verwachten van de inwoners dat ze alert blijven, want het water kan weer stijgen, en dat kan heel snel gaan", zei Sihar Simanjuntak gisteren, een functionaris die toezicht houdt op de waterwegen in de stad. Als gevolg van hevige regenval heeft ongeveer driekwart van de stad te kampen met wateroverlast, meldden de autoriteiten gisteren. Het dodental als gevolg van de overstromingen was gisteren gestegen tot 29. De vrees bestaat dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waren gisteren geen meldingen van Nederlandse slachtoffers.
   
 • Waterramp Jakarta vraagt om andere aanpak
  door Wendy Braanker, RNW Wereldomroep, 6 februari 2007
  De regen blijft komen boven Jakarta en de problemen worden steeds groter. Het dodental als gevolg van de overstromingen loopt op en het is duidelijk dat elke druppel regen die nog valt de ramp zal vergroten.
   
 • Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  Algemeen Dagblad, 6 februari 2007
  Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  Telegraaf, 6 februari 2007
  Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  Metro, 6 februari 2007
  Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  Gelderlander, 6 februari 2007
  Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  Stentor, 6 februari 2007
  Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  BN/De Stem, 6 februari 2007
  Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
  Dagblad van het Noorden, 6 februari 2007
  De overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben voor zeker 350 miljoen euro schade aangericht. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen eerste voorzichtige raming. Volgens de minister van Ruimtelijke Ordening, Paskah Suzetta, heeft de schatting alleen betrekking op schade aan (spoor)wegen, stroomleidingen en telecommunicatie.
   
 • Dodental overstromingen Jakarta loopt op tot minstens 36
  Volkskrant, 6 februari 2007
  Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta is dinsdag opgelopen tot minstens 36. De meesten kwamen om door verdrinking, elektrocutie of onderkoeling. De autoriteiten vrezen de uitbraak van besmettelijke ziekten als tyfus en cholera.
   
 • Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  Trouw, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  Algemeen Dagblad, 6 februari 2007
  Dodental overstromingen Jakarta loopt op
  Telegraaf, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  Metro, 6 februari 2007
  Dodental Jakarta opgelopen tot 36
  Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt (video)
  Gelderlander, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  Gelderlander, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  Stentor, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  BN/De Stem, 6 februari 2007
  Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
  Dagblad van het Noorden, 6 februari 2007
  Het dodental als gevolg van de grootschalige overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta is dinsdagochtend opgelopen tot zeker 44. Door aanhoudende regenval verdronken mensen, raakten ze onderkoeld of ze werden geëlektrocuteerd doordat stoomkabels het wassende water raakten.
   
 • 'Binnen een uur water tot aan mijn nek'
  door Esther de Jong, Nederlands Dagblad, 6 februari 2007
  De watersnood in de Indonesische hoofdstad Jakarta is verergerd. Het dodental als gevolg van de watersnood Jakarta steeg gisteren tot zeker 29; 340.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. In het regenseizoen zijn overstromingen in Jakarta de normaalste zaak van de wereld, maar niet op deze schaal.
   
 • Jakarta, een betonnen waterbak zonder afvoer
  door Ab Jansen, Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
  Niet de stromende regen, maar menselijk wanbeleid is de oorzaak van het onder water lopen van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Ontbossing en het onbeperkt bouwen van kantoren, appartementen en winkelcentra hebben van de stad een betonnen bak gemaakt. Maar de gouverneur van de stad wijst liever een andere boosdoener aan.
   
 • Nog meer regen in Jakarta
  BN/De Stem, 6 februari 2007
  De overstromingen die grote delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta onder water hebben gezet lijken voorlopig nog niet ten einde. Meteorologen voorspellen dat het nog zeker een week hard blijft regenen. De situatie in de stad zal daardoor waarschijnlijk nog slechter worden.
   
 • 'Ernst overstromingen schuld ontwikkelaars' (video's)
  Engineering 360°, 5 februari 2007
  De Indonesische minister van Milieu houdt stadsplanners en projectontwikkelaars verantwoordelijk voor de ernst van de overstromingen in Jakarta. Volgens Rachmat Witular zijn er veel te veel grote winkelcentra gebouwd. Inmiddels zijn 29 mensen overleden, hebben 500.000 mensen geen drinkwater meer en staat het water op sommige plaatsen vier meter hoog.
  Berkat: Indisch4ever
   
 • Dodental na overstroming Jakarta stijgt
  Volkskrant, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Trouw, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Sp!ts, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Metro, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Gelderlander, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Stentor, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  BN/De Stem, 5 februari 2007
  Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
  Dagblad van het Noorden, 5 februari 2007
  Een groot deel van de Indonesische hoofdstad Jakarta staat onder water. Als gevolg van hevige regenval heeft ongeveer 75 procent van de stad te kampen met wateroverlast, zo meldden de autoriteiten maandag. Het dodental als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen tot 29, zo deelde de politie mee. Het crisiscentrum van de regering houdt het dodental nog op achttien.
   
 • Jakarta vreest nieuwe hoosbuien
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
  Het water daalt gestaag in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Maar er is meer zwaar weer op komst met grote kans op nieuwe overstromingen. Na een weekend van overstromingen, begint Jakarta heel voorzichtig aan de nieuwe werkweek. Driekwart van de megastad kampt met wateroverlast.
   
 • Overstroomd Jakarta staat ergste nog te wachten
  Telegraaf, 5 februari 2007
  Regen blijft Jakarta geselen
  Sp!ts, 6 februari 2007
  "Meeste regen Jakarta komt nog"
  Reformatorisch Dagblad, 5 februari 2007
  De overstromingen die grote delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta onder water hebben gezet lijken voorlopig nog niet ten einde. Meteorologen voorspellen dat het nog zeker een week hard blijft regenen. De situatie in de stad zal daardoor waarschijnlijk nog slechter worden.
   
 • Geen meldingen van Nederlandse slachtoffers Indonesië
  Telegraaf, 5 februari 2007
  Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn tot dusver geen meldingen binnengekomen van Nederlanders die gewond zijn geraakt of zijn omgekomen als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag laten weten.
   
 • Jakarta staat blank, de arme mokt
  door Ben Knapen, NRC Handelsblad, 5 februari 2007
  De Indonesische hoofdstad Jakarta staat grotendeels blank na aanhoudende regenval. Vooral de 'kleine man' is de dupe. De rijken wonen hoger en dus droog. De kleine man in de straat begint te mokken. Drie dagen lang was hij druk met zijn kartonnen doos, vlakbij de McDonald's, om briefjes van duizend in te zamelen voor de daklozen om de hoek.
   
 • Op de vlucht voor het water
  Parool, 5 februari 2007
  Bijna 350.000 inwoners van de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn op de vlucht voor de overstromingen. De watersnood heeft tot dusver zeker 25 levens gekost.
   
 • Jakarta staat voor driekwart onder water
  Telegraaf, 5 februari 2007
  In Jakarta zijn in totaal 29 mensen omgekomen in het watergeweld als gevolg van tropische stortbuien de afgelopen dagen. Vooral verdrinking, electrocutie en mogelijke epidemieën zijn levensbedreigend voor de meer dan 340 duizend mensen in Jakarta die dakloos zijn geworden.
   
 • Jakarta staat voor driekwart onder water
  Nieuws.nl, 5 februari 2007
  Jakarta staat voor driekwart onder water
  Nu.nl, 5 februari 2007
  De watersnood in de Indonesische hoofdstad Jakarta is in het weekeinde verergerd. Het dodental steeg maandag tot zeker 29 en 340 duizend mensen hebben hun huis moeten verlaten. De overheid heeft medische teams met rubberboten de zwaarst getroffen wijken in gestuurd omdat gevreesd wordt voor het uitbreken van besmettelijke ziekten door gebrek aan schoon drinkwater.
   
 • Jakarta grotendeels onder water
  Reformatorisch Dagblad, 5 februari 2007
  Een groot deel van de Indonesische hoofdstad Jakarta staat onder water. Als gevolg van hevige regenval heeft ongeveer 75 procent van de stad te kampen met wateroverlast, zo meldden de autoriteiten maandag. Het dodental als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen tot 29, zo deelde de politie mee. Het crisiscentrum van de regering houdt het dodental nog op achttien.
   
 • Al 29 doden door overstromingen in Indonesië (2)
  Nieuwsblad, 5 februari 2007
  Al 29 doden door overstromingen in Indonesië
  Laatste Nieuws, 5 februari 2007
  De overstromingen in Jakarta hebben al aan 29 mensen het leven gekost. Eén persoon is nog altijd vermist en één iemand verkeert nog in kritieke toestand, zo heeft de Indonesische politie maandag bekendgemaakt. "Verscheidene mensen zijn geëlektrocuteerd, andere zijn meegesleurd door de stromingen en anderen zijn onwel geworden en gestorven", luidt het bij de politie. Momenteel proberen de politie, de hulpdiensten en het leger met man en macht de inwoners van de hoofdstad te helpen.
   
 • Baby overleeft overstroming
  Nieuwsblad, 5 februari 2007
  In de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving zijn al minstens twintig mensen omgekomen tijdens overstromingen die volgen op dagen van overvloedige regen. 340.000 mensen zijn dakloos. Deze twee weken oude baby kon gered worden.
   
 • Miljoenenstad Jakarta onder water
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
  Het leven in de Indonesische hoofdstad Jakarta is totaal ontwricht door hevige regenval. Zeker 20 mensen zijn verdronken. Honderdduizenden in de miljoenenstad zijn dakloos, grote delen van de stad zitten zonder elektriciteit. Telefoonverkeer is uitgevallen en het wegennet onbegaanbaar.
   
 • Het water reikt al tot zijn nek
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 4 februari 2007
  De weerdienst roept al weken dat we ons moeten opmaken voor de vijfjaarlijkse overstroming. Ik weet wat dat betekent. In 2002 stond er 90 centimeter water in ons hele huis en nog veel meer in onze tuin. Maar als donderdagavond de regen onafgebroken uit de hemel klettert, ga ik lekker op tijd naar bed. Even overweeg ik om de wekker om twee uur 's nachts te zetten, om poolshoogte te nemen. Dat blijkt niet nodig.
   
 • Mensen in Nood/Cordaid: 50.000 euro overstromingen Indonesië
  ANP Pers Support, 4 februari 2007
  Hulporganisatie Mensen in Nood/Cordaid stelt 50.000 euro beschikbaar voor noodhulp in het rampgebied rondom Jakarta in Indonesië. Daar zijn sinds gisterenochtend meer dan 200.000 mensen dakloos geworden door overstromingen. Het geld wordt via de lokale partner Caritas Indonesië ingezet voor de aanschaf van rubberboten, evacuatie en eerste opvang van de slachtoffers.
   
 • Ruim 339.000 inwoners Jakarta op de vlucht voor overstromingen
  Laatste Nieuws, 4 februari 2007
  Ruim 339.000 mensen op de vlucht voor overstromingen in IndonesiŽ
  Nieuwsblad, 4 februari 2007
  Een grootscheepse reddingsoperatie is nog steeds aan de gang om de nu al meer dan 339.000 inwoners die op de vlucht zijn voor de overstromingen na de overvloedige regenval van de voorbije dagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving hulp te bieden. Voor de komende dagen kondigden de weerkundige diensten nog meer regen aan.
   
 • Jakarta: 340.000 daklozen door overstromingen
  Elsevier, 4 februari 2007
  Door overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben 340.000 mensen hun ondergelopen woningen moeten verlaten. Autoriteiten waarschuwen voor het uitbreken van besmettelijke ziektes door het sterk vervuilde water.
   
 • Indonesië worstelt met overstromingen
  Volkskrant, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Trouw, 4 februari 2007
  Grote problemen overstromingen
  Parool, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Algemeen Dagblad, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Sp!ts, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Metro, 4 februari 2007
  Zware overstroming in Indonesië
  Reformatorisch Dagblad, 5 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Gelderlander, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Stentor, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  BN/De Stem, 4 februari 2007
  Indonesië worstelt met overstromingen
  Dagblad van het Noorden, 4 februari 2007
  Reddingswerkers en vrijwilligers in Indonesië proberen de bijna 340.000 mensen te bereiken die dakloos zijn geworden door zware overstromingen na hevige regenval rond Jakarta. Inmiddels zijn zeker achttien mensen omgekomen, meldden de autoriteiten.
   
 • Vrees voor complete chaos in Jakarta (video)
  door Jan Lepeltak, Telegraaf, 4 februari 2007
  In Jakarta zijn in drie dagen meer dan tweehonderdduizend mensen dakloos geworden en twintig mensen omgekomen door de aanhoudende overstromingen. Volgens de voorspellingen duren de stevige regenbuien de komende dagen nog in hevige mate voort, waardoor wordt gevreesd voor een complete chaos in het vijftien miljoen inwoners tellende Jakarta.
   
 • Tienduizenden dakloos door overstromingen Jakarta (video)
  Nu.nl, 4 februari 2007
  Tienduizenden dakloos door overstromingen Jakarta
  Nieuws.nl, 4 februari 2007
  Het aantal daklozen in de Indonesische hoofdstad Jakarta als gevolg van de overstromingen vrijdag is zondag opgelopen tot tweehonderdduizend. De ramp heeft tot nu toe aan zeker twintig mensen het leven gekost. Dat hebben overheidsfunctionarissen en getuigen gemeld.
   
 • Hulpverlening Jakarta gaat moeizaam
  NOS Nieuws, 4 februari 2007
  Door de overstromingen in en rond de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn 200.000 mensen dakloos geworden. Zeker twintig mensen zijn verdronken.
   
 • Volgebouwd Jakarta kan geen tropische regenval meer aan
  door Michel Maas, Volkskrant, 3 februari 2007
  Jakarta is een betonnen bak, waarin water geen kant op kan. De regen valt al een paar dagen en het einde is nog niet in zicht. Een kaars beschijnt een kleine cirkel rondom de salontafel. Het licht van het vlammetje is net sterk genoeg om te zien hoe het water langzaam langs de tafelpoten omhoogkruipt. Nog nooit is het water zo hoog gekomen. Zelfs in 2002, bij de laatste grote overstroming van Jakarta, is het hier niet binnengekomen.
   
 • Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Volkskrant, 3 februari 2007
  Naar schatting honderdduizend mensen zijn in de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving op de vlucht geslagen voor overstromingen die volgden op aanhoudende zware regenval. Het noodweer heeft zeker vijf mensen het leven gekost, aldus de rampenbestrijdingdienst zaterdag.
   
 • 100.000 mensen op de vlucht na overstromingen in Jakarta
  Laatste Nieuws, 3 februari 2007
  Overstromingen veroorzaakt door overvloedige regenval hebben 100.000 mensen uit Jakarta op de vlucht gejaagd. Zeker vijf zijn omgekomen, aldus de Indonesische autoriteiten. Terwijl gevreesd wordt voor nieuwe regenbuien deze avond en zondag heeft de overheid al toegegeven dat ze niet is opgewassen tegen deze nieuwe ramp die Indonesië heeft getroffen. Honderden Indonesische militairen en matrozen worden in de hoofdstad met rubberen boten ingezet.
   
 • Overstromingen Indonesië eisen levens
  Nieuws.nl, 3 februari 2007
  Overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta als gevolg van aanhoudende regenval hebben zeker vijf levens geëist. Meer dan honderdduizend mensen zijn dakloos geworden. Dat hebben de autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.
   
 • Indonesiërs op de vlucht voor water
  Parool, 3 februari 2007
  Indonesiërs vluchten voor water
  Reformatorisch Dagblad, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Algemeen Dagblad, 3 februari 2007
  Indonesiërs vluchten massaal voor water
  Telegraaf, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Metro, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op vlucht voor water
  Nedelands Dagblad, 5 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Nu.nl, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Gelderlander, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Stentor, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  BN/De Stem, 3 februari 2007
  Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
  Dagblad van het Noorden, 3 februari 2007
  Naar schatting honderdduizend mensen zijn in Indonesië op de vlucht geslagen voor overstromingen die volgden op aanhoudende zware regenval. Vooral delen van de hoofdstad Jakarta zijn getroffen, meldde het staatspersbureau Antara zaterdag.
   
 • Jakarta geïsoleerd na overstromingen
  Volkskrant, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  Algemeen Dagblad, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  Metro, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  Sp!ts, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  Gelderlander, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  Stentor, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  BN/DeStem, 2 februari 2007
  Hoogwater isoleert Jakarta
  Dagblad van het Noorden, 2 februari 2007
  Hevige regen legt Indonesische hoofdstad Jakarta lam
  Nieuwsblad, 2 februari 2007
  Hevige regen legt Indonesische hoofdstad Jakarta lam
  Laatste Nieuws, 2 februari 2007
  Dagenlange zware regenval heeft vrijdag delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta onder water gezet en het openbare leven lamgelegd. Het hoge water versperde straten en blokkeerde het openbaar vervoer. De meeste scholen waren gesloten.
   
 • Straten Jakarta grotendeels blank
  Telegraaf, 2 februari 2007
  Noodweer heeft ertoe geleid dat de Indonesische hoofdstad Jakarta ook vrijdag voor een groot deel onder water stond. Zo'n tienduizend mensen zijn hun huizen ontvlucht.
   


- venster sluiten -