Banjir di Jakarta: warta berita

Banjir di Jakarta: warta berita
Overstromingen in Jakarta: nieuwsberichten

5 juni 2008



Zie ook de nieuwsberichten over:
  • Dijk moet ereveld in Jakarta redden
    door Casper Postmaa, AD Haagsche Courant, 5 juni 2008
    Het Nederlandse ereveld Ancol bij Jakarta is het afgelopen jaar zo vaak overstroomd dat de Nederlandse Oorlogsgraven Stichting een dijk rondom begraafplaats moet aanleggen. De kosten, 200.000 euro, zijn door donateurs en nabestaanden bijeengebracht. Het werk zal nog dit jaar zijn voltooid. Al bij de aanleg van het aan zee gelegen ereveld was rekening gehouden met hoogwater, maar de dijk van toen biedt onvoldoende bescherming.
     
  • Delen Jakarta onder water
    Algemeen Dagblad, 4 juni 2008
    Delen Jakarta onder water
    Gelderlander, 4 juni 2008
    Delen Jakarta onder water
    Stentor, 4 juni 2008
    Delen Jakarta onder water
    BN/De Stem, 4 juni 2008
    Delen Jakarta onder water
    Dagblad van het Noorden, 4 juni 2008
    Delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta stonden woensdag blank door een ongewoon hoge getijdengolf. De autoriteiten en burgers proberen met noodmaatregelen het water tegen te houden, aldus een functionaris. De waterstand is 2,2 meter hoger dan normaal, veel hoger dan experts hadden voorspeld. Stadswijken langs de kust stonden woensdagochtend enkele uren blank.
     
  • Jakarta kampt steeds vaker met wateroverlast
    door Esther de Jong, Nederlands Dagblad, 4 juni 2008
    De miljoenenstad Jakarta bereidt zich voor op een vloedgolf. Er is uitzonderlijk springtij voorzien bij een stad waarvan de bodem ieder jaar centimeters daalt. In Jakarta is alarm geslagen over een komende springvloed. Tienduizenden huizen dreigen vandaag te worden overspoeld. Met televisiespotjes heeft de regering gepoogd te waarschuwen voor het stijgende water. De meest kwetsbare delen van de Indonesische hoofdstad zijn provisorisch beschermd met zandzakken.
     
  • Watersnood Jakarta voorzien
    door Peter Koop, Algemeen Dagblad, 4 juni 2008
    De schade door de overstromingen die Jakarta gisteren teisterden, zijn dankzij de waarschuwing van een Delfts onderzoeksbureau beperkt gebleven. "Met zandzakken is de kust versterkt," zegt Jan Jaap Brinkman van het bureau Deltares. Experts in Jakarta onderschrijven zijn beweringen. Al eerder had Deltares de Indonesiërs gewaarschuwd: op 26 november 2007 overstroomt Jakarta. Toen werd er nog niet naar Jan Jaap Brinkman geluisterd.
     
  • Jakarta krijgt weer natte voeten : Delftse onderzoeker voorziet komende week overstromingen in dalende stad
    door René Didde, Volkskrant, 31 mei 2008
    Het zeewater stijgt. De stad zakt. Maar dat komt niet door de klimaatverandering. Jakarta krijgt volgende week een extreem hoge vloed te verduren. Een flinke vloed vanuit de Javazee zal komende dinsdag en woensdag een deel van Jakarta onder water zetten. Meer dan dertig centimeter zeewater zal over de vervallen en afgebrokkelde dijk langs de kust van de Indonesische miljoenenstad spoelen.
     
  • 'Jakarta dreigt volgende week te overstromen'
    Trouw, 29 mei 2008
    'Jakarta dreigt volgende week te overstromen'
    De Pers, 29 mei 2008
    Jakarta dreigt volgende week te overstromen door een uitzonderlijk hoog springtij. Daarvoor heeft de Wereldbank donderdag gewaarschuwd. In november steeg het water in de Indonesische hoofdstad op sommige plaatsen al tot 1,70 meter, maar dinsdag en woensdag zou het water nog hoger kunnen komen te staan, aldus Hongjoo Hahm, infrastructuur-expert van de Wereldbank. Jakarta zakt elk jaar zes centimeter door overmatige onttrekking van grondwater. In de laatste dertig jaar is de stad zo zeker twee meter dieper komen te liggen.
     
  • 11 doden en 5.000 daklozen bij overstromingen in Indonesië
    Laatste Nieuws, 22 februari 2008
    Deze week zijn bij overstromingen in Indonesië minstens 11 mensen omgekomen en hebben al 5.000 anderen hun huizen moeten verlaten. Dat melden de autoriteiten. Negen mensen verloren het leven in Centraal-Java, waar het zwaar geregend heeft, aldus Rustam Pakaya, een hoge verantwoordelijke van het ministerie van Volksgezondheid. In de regio zijn 3.500 bewoners geëvacueerd.
     
  • Jakarta lijdt onder overstromingen
    NRC Handelsblad, 4 februari 2008
    Jakarta lijdt onder overstromingen
    Metro, 4 februari 2008
    Jakarta lijdt onder overstromingen
    Gelderlander, 4 februari 2008
    Jakarta lijdt onder overstromingen
    Stentor, 4 februari 2008
    Jakarta lijdt onder overstromingen
    Dagblad van het Noorden, 4 februari 2008
    De overstromingen de afgelopen dagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben drie mensen het leven gekost en 100.000 mensen van huis en haard verdreven. Plaatselijke media meldden dit maandag op de vierde dag van chaos door wateroverlast.
     
  • Overstroming Jakarta: 3 doden
    De Pers, 2 februari 2008
    Overstromingen na zware regenval hebben in de Indonesische hoofdstad Jakarta drie mensen het leven gekost. Bijna 1.500 mensen zijn dakloos geworden. Dat hebben de Indonesische reddingsautoriteiten zaterdag gezegd. Op straat stonden mensen vrijdag tot hun heupen in het water, maar het waterpeil zakte zaterdag.
     
  • Overstromingen in Jakarta
    Gelderlander, 2 februari 2008
    Overstromingen in Jakarta
    Stentor, 2 februari 2008
    Overstromingen in Jakarta
    BN/De Stem, 2 februari 2008
    Zware regenval in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft vrijdag overstromingen in grote delen van de metropool veroorzaakt. Woonwijken en de belangrijkste doorgaande wegen in het zakencentrum van de stad staan onder water. Op sommige plaatsen staat het water meer dan anderhalve meter hoog.
     
  • Water in Jakarta stijgt opnieuw
    Trouw, 10 mei 2007
    Door nieuwe regenval is het water dat een week geleden de Indonesische hoofdstad Jakarta overstroomde donderdag weer gestegen. Veel moeite bij het schoonmaken is hierdoor voor niets geweest.
     
  • Huizen voor slachtoffers overstromingen Jakarta : Habitat for Humantity biedt ook noodhulp
    ANP Pers Support, 12 maart 2007
    Ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie Habitat for Humanity Nederland, die wereldwijd armoedebehuizing bestrijdt, gaat zich tevens inzetten voor noodhulp. Op 13 maart start de allereerste noodhulpcampagne. Deze is gericht op de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta en moet hen zo snel mogelijk een veilig (t)huis bieden. De noodhulp die Habitat biedt is geen tijdelijke maar juist een structurele oplossing.
     
  • Benefietconcert Almere afgelast
    Omroep Flevoland, 5 maart 2007
    Het benefietconcert dat komende zaterdag in Almere Stad zou worden gehouden voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Indonesië gaat niet door. De stichting Ruma Sanang laat weten dat er onvoldoende sponsors zijn voor het evenement, en dat eventuele bezoekers de entreeprijs van 30 euro te hoog vinden. De stichting had al Wieteke van Dort en één van de Blue Diamonds gestrikt voor het concert, dat in danscafé Eindelijk had moeten plaatsvinden.
     
  • Caritas: "Uitbraak ziektes nu grootste gevaar voor mensen in Jakarta" : 500.000 euro noodhulp
    door Theo Borgermans, RKnieuws.net, 1 maart 2007
    Het Caritas netwerk heeft 500.000 euro uitgetrokken voor noodhulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta en de omliggende regio's. Het grootste deel van de 420.000 uit hun huizen gevluchte mensen is imiddels teruggekeerd, maar duizenden slachtoffers lijden aan ademhalingsmoeilijkheden, dengue-koorts en huidaandoeningen.
     
  • Nederland helpt Indonesië bij overstromingen
    Trouw, 21 februari 2007
    Nederland helpt Indonesië bij overstromingen
    Nieuws.nl, 21 februari 2007
    Nederland helpt Indonesië bij overstromingen
    Laatste Nieuws, 21 februari 2007
    De Nederlandse overheid wil Indonesië helpen bij het vinden van duurzame oplossingen voor de overstromingen in dat land. Dat heeft scheidend staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz (VVD) het Indonesische ministerie van publieke werken laten weten.
     
  • Nederlandse experts naar Jakarta
    Parool, 21 februari 2007
    Nederlandse waterexperts naar Jakarta
    Telegraaf, 21 februari 2007
    Waterstaat schiet Jakarta te hulp
    Reformatorisch Dagblad, 21 februari 2007
    Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Verkeer en Waterstaat) schiet Jakarta, geplaagd door overstromingen na zware regenval, te hulp. Een kleine missie van Nederlandse waterexperts vertrekt nog deze week naar Indonesië, maakte het ministerie woensdag bekend.
     
  • Banjir in Jakarta
    door Steven Spaargaren, Zeister Magazine, 15 februari 2007
    In het vliegtuig van Singapore Airlines zit ik ingeklemd tussen een gezette Nederlander en een Aziaat. De Nederlander is ons land vier jaar geleden ontvlucht en woont nu op Kalimantan (voorheen Borneo). Hij werkt als enige Nederlander als manager bij een Skandinavisch electriciteitsbedrijf en wil niet meer terug. De man vertelt mij en passant dat er in Jakarta wat overstromingen (banjir) zijn.
     
  • Watersnoodramp vereist kindgerichte noodhulp : Plan laat het leven van de kinderen in Indonesië en Bolivia niet in het water vallen
    ANP Pers Support, 14 februari 2007
    Als de noodhulp voor de watersnoodramp in Indonesië en Bolivia niet snel op gang komt, dreigen voornamelijk kinderen slachtoffer te worden van uitdroging en ziektes als diarree en cholera. Kinderen zijn extra kwetsbaar tijdens een ramp en worden het eerst vergeten. Daarom richt de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan zich juist op hun behoeftes, op hun rechten en hun veiligheid.
     
  • Honderdduizenden ziek na overstromingen Indonesië
    NRC Handelsblad, 12 februari 2007
    Honderdduizenden ziek na overstromingen Indonesië
    Algemeen Dagblad, 12 februari 2007
    Door de zware overstromingen in Indonesië zijn bijna 200.000 personen ziek geworden. De meeste slachtoffers hebben last van diarree, knokkelkoorts en ernstige ademhalingsproblemen. Slechts een klein deel van de patiënten is in een ziekenhuis opgenomen, verklaarde het Indonesische ministerie van Volksgezondheid maandag.
     
  • Dodental overstromingen Jakarta loopt op
    Volkskrant, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Trouw, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Algemeen Dagblad, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Sp!ts, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Metro, 10 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta loopt op
    Reformatorisch Dagblad, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Gelderlander, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Stentor, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    BN/De Stem, 10 februari 2007
    Dodental Indonesië verder opgelopen
    Dagblad van het Noorden, 10 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta loopt op
    Nu.nl, 10 februari 2007
    Het aantal doden als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving is opgelopen tot tachtig. Dat heeft een woordvoerder van het crisiscentrum van de regering zaterdag laten weten. In Jakarta kwamen 48 mensen om. De andere doden zijn gevallen in de satellietsteden Bekasi en Tangerang, aldus de zegsman. Eerder waren 55 doden gemeld.
     
  • 80 doden bij overstromingen in Jakarta
    Nieuwsblad, 10 februari 2007
    Overstromingen Jakarta eisen 80 mensenlevens
    Nieuwsblad, 10 februari 2007
    De overstromingen die onlangs de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben geteisterd, hebben sinds begin februari aan tachtig mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de Indonesische autoriteiten zaterdag hebben bekendgemaakt. Een vorige telling had het over 50 doden.
     
  • Schoonmaak in Jakarta begonnen
    NOS Nieuws, 10 februari 2007
    De bevolking van Jakarta is begonnen met het schoonmaken van de huizen na de overstromingen. Tienduizenden huizen in de miljoenenstad zijn vervuild door modder en straatvuil dat met het water naar binnen is gestroomd.
     
  • Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Trouw, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt
    Parool, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Algemeen Dagblad, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Telegraaf, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Sp!ts, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Metro, 9 februari 2007
    Hulpverlening aan Jakarta gebrekkig
    Reformatorisch Dagblad, 9 februari 2007
    Hulpverlening Jakarta rammelt
    Nederlands Dagblad, 10 februari 2007
    Hulpverlening Jakarta rammelt
    Nu.nl, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Gelderlander, 9 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Stentor, 9 februari 2007
    Hulp aan Jakarta loopt nog slecht
    BN/De Stem, 10 februari 2007
    Hulpverlening in Jakarta rammelt aan alle kanten
    Dagblad van het Noorden, 9 februari 2007
    De opvang van de ongeveer kwart miljoen mensen in het nog altijd grotendeels overstroomde Jakarta rammelt aan alle kanten. De meesten hebben nog steeds geen schoon drinkwater of ze verblijven in tentenkampen waar de hygiënische omstandigheden slecht zijn.
     
  • Medische noodhulp in overstroomd Jakarta, Indonesië
    Artsen Zonder Grenzen, 9 februari 2007
    Het Indonesische noodhulpteam van Artsen zonder Grenzen is uitgerukt om de slachtoffers van de hevige overstromingen in en rond Jakarta hulp te bieden. Het team gaat met mobiele hulpposten naar de buitenste ringen van de stad die grotendeels afgesloten zijn door het wassende water. 'Ons grootste probleem is hoe we onze medewerkers en materiaal door de stad kunnen krijgen', zegt Wim Fransen, landencoördinator voor Artsen zonder Grenzen in Indonesië.
     
  • Kans besmettelijke ziektes neemt toe
    Dagblad van het Noorden, 9 februari 2007
    Als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta neemt de kans op besmettelijke ziektes toe. Vooral de armere buurten hebben nog veel last van het water. Op sommige plaatsen moeten inwoners door kilo's afval waden om aan de andere kant van de rivier te komen.
     
  • Unilever buigt zich over overstroming Jakarta (audio)
    door Arthur de Leeuw, BNR Nieuws Radio, 9 februari 2007
    Met spanning wacht de bevolking van Jakarta de volgende regenbui af. Een flinke bui en de Indonesische hoofdstad is weer terug bij af. Inmiddels is het water in de straten aan het zakken maar neemt tegelijkertijd de kritiek op de overheid toe. De regering zou te weinig doen om overstromingen te voorkomen. Tex Gunning is namens voedingsproducent Unilever verantwoordelijk voor de regio.
     
  • Bisdom Roermond schenkt 30.000 euro aan overstroomd Jakarta : ruim 350.000 mensen zijn dakloos
    door Theo Borgermans, RKnieuws.net, 9 februari 2007
    Zusters helpen in overstroomd Jakarta
    Reformatorisch Dagblad, 9 februari 2007
    Het Missiebureau van het bisdom Roermond stelt 30.000 euro beschikbaar voor noodhulp aan Jakarta. De hulp is bedoeld voor opvang van de slachtoffers en lediging van de primaire levensbehoeften van de bewoners in de door zware overstromingen getroffen Indonesische hoofdstad.
     
  • Water in Jakarta stijgt opnieuw
    Nieuws.nl, 8 februari 2007
    Door nieuwe regenval is het water dat een week geleden de Indonesische hoofdstad Jakarta overstroomde donderdag weer gestegen. Veel moeite bij het schoonmaken is hierdoor voor niets geweest. Van de delen van de stad die onderliepen staat nu nog veertig procent blank.
     
  • Na de banjir vecht Jakarta tegen de bacteriën
    Reformatorisch Dagblad, 8 februari 2007
    De strijd tegen het water in de Indonesische hoofdstad Jakarta wordt steeds meer een strijd tegen dodelijke aandoeningen als diarree en cholera. Schoon drinkwater is daarvoor een eerste vereiste, maar juist daaraan is te midden van de watervloed een groot tekort.
     
  • Benefiet voor slachtoffers
    door Jossie van Puijenbroek, Almere Vandaag, 8 februari 2007
    De stichting Rumah Senang gaat op korte termijn een benefietconcert houden voor de slachtoffers van de overstroming op Java. Deze stichting is bezig met de bouw van een indisch dorp in Almere Poort. Het benefiet moet eind deze maand of begin maart plaatsvinden in een grote tent aan het Weerwater. De precieze datum van het evenement is nog niet bekend.
     
  • Kerkelijke hulporganisaties bieden noodhulp aan Jakarta : veertigduizend euro
    door Ton Huitink, RKnieuws.net, 8 februari 2007
    Kerk in Actie en ICCO helpen Jakarta
    Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
    De kerkelijke hulporganisaties Kerk in Actie en ICCO geven 40 duizend euro aan noodhulp voor de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta. Dit maakten de hulporganisaties woensdag bekend.
     
  • Kerk in Actie en ICCO geven 40.000 euro aan noodhulp Jakarta
    EMEA Nieuws Netwerk, 7 februari 2007
    Kerk in Actie en ICCO stellen 40.000 euro ter beschikking voor hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta, Indonesië. Het geld komt ten goede aan voedsel, huishoudelijke materialen en schoon drinkwater voor meer dan 6.000 mensen, waaronder zo'n 2.500 kinderen, die vanwege het water hun huis zijn ontvlucht.
     
  • Rotterdam schiet zusterstad Jakarta te hulp
    Nieuws.nl, 7 februari 2007
    Rotterdam heeft een ton beschikbaar gesteld voor zijn door overstromingen getroffen zusterstad Jakarta. Het geld wordt besteed aan boten, voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens voor bewoners die hun huizen hebben moeten verlaten. Dat laat de gemeente Rotterdam woensdag weten.
     
  • Bevolking Indonesië woedend op regering
    Trouw, 7 februari 2007
    Bevolking Indonesië woedend op regering
    Nieuws.nl, 7 februari 2007
    Woede jegens regering Indonesië stijgt
    Reformatorisch Dagblad, 8 februari 2007
    Bevolking Indonesië woedend op regering
    Laatste Nieuws, 7 februari 2007
    Terwijl woensdag het waterpeil in veel delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta zakte en een stinkende laag bezinksel achterbleef in de straten, steeg onder de Indonesische bevolking de woede ten aanzien van de overheid. De overstroming van Jakarta was de zoveelste ramp die Indonesië in korte tijd treft. Volgens het ministerie van volksgezondheid kwamen ten minste vijftig mensen om het leven als gevolg van de overstroming, vooral door verdrinking of elektrocutie. Honderdduizenden mensen zijn hun huizen kwijtgeraakt.
     
  • Jakarta door nieuwe buien overstroomd : Nederland zegt 1 miljoen toe
    Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
    Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta weer zijn overstroomd. Het water was hier net verdwenen. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep vandaag op tot zeker vijftig, meldde de politie. De meeste slachtoffers zijn verdronken of bezweken aan onderkoeling.
     
  • Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Trouw, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Algemeen Dagblad, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Telegraaf, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Metro, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Sp!ts, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Gelderlander, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Stentor, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    BN/De Stem, 7 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta stijgt
    Dagblad van het Noorden, 7 februari 2007
    Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta is opgelopen tot minstens vijftig. Dat maakten de Indonesische autoriteiten woensdag bekend. Het water lijkt weer enigszins te zakken maar de vrees op de uitbraak van besmettelijke ziektes blijft groot.
     
  • Dodental door regen in Jakarta naar 44
    BN/De Stem, 7 februari 2007
    Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta die net droog waren gevallen weer zijn overstroomd. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep gisteren op tot zeker 44, meldde de politie. De meeste slachtoffers zijn verdronken of bezweken aan onderkoeling.
     
  • 'De regering doet te weinig om ons te helpen' : reportage Indonesië
    door Esther de Jong, Trouw, 7 februari 2007
    De inwoners van Jakarta zijn teleurgesteld in de Indonesische regering. Grote delen van de stad staan al dagen onder water en een oplossing lijkt nog niet in zicht. Duizenden mensen zijn dakloos geworden nadat zware moessonregens grote delen van de miljoenenstad onder water hebben gezet. Ze wonen in opvangkampen, moskeeën en op begraafplaatsen. Zeker 44 mensen zijn omgekomen.
     
  • Honderden miljoenen schade in Jakarta
    NRC Handelsblad, 7 februari 2007
    Overstromingen in Jakarta hebben voor honderden miljoenen euro schade aangericht. Dat bleek gisteren uit een eerste raming. Nederland stelt 1 miljoen beschikbaar voor noodhulp aan Indonesië. De helft van het bedrag wordt besteed aan voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens. De overige 500.000 euro wordt ingezet voor de aanschaf van rubberboten.
     
  • Nieuwe overstromingen Jakarta
    Parool, 6 februari 2007
    Jakarta door nieuwe buien overstroomd
    Reformatorisch Dagblad, 7 februari 2007
    Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta weer zijn overstroomd. Het water was net verdwenen. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep dinsdag op tot zeker 44, meldde de politie. In de buurprovincies op het eiland Java vielen nog eens twaalf doden. De meeste slachtoffers zijn verdronken of bezweken aan onderkoeling.
     
  • Opnieuw overstromingen in Jakarta
    Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    Nieuwe stortbuien hebben ervoor gezorgd dat delen van Jakarta weer zijn overstroomd. Het dodental door de overstromingen in de Indonesische hoofdstad liep dinsdag op tot zeker 44, meldde de politie. In de buurprovincies op het eiland Java vielen nog eens twaalf doden.
     
  • Kans op extreme regenbuien in Jakarta
    Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    Kans op zware regen Jakarta groter door opwarming
    Metro, 6 februari 2007
    Kans op zware regen Jakarta groter door opwarming
    BN/De Stem, 6 februari 2007
    Kans op zware regen Jakarta groter door opwarming
    Dagblad van het Noorden, 7 februari 2007
    Door de opwarming van het klimaat neemt de kans op extremen in de regen, zoals de Indonesische hoofdstad Jakarta nu beleeft, in deze eeuw verder toe. Ook stadseffecten spelen een rol in de regenintensiteit. Dat meldde het KNMI dinsdag.
     
  • Overstromingen in Jakarta : hoe vaak komt dit voor, en wordt het erger?
    door Geert Jan van Oldenborgh, KNMI Kenniscentrum, 6 februari 2007
    De laatste week heeft het in en boven Jakarta ongewoon hard geregend. De afwatering kon die hoeveelheid water niet aan en een groot gedeelte van de stad staat nu onder water. Overstromingen komen daar vaker voor: 50 jaar geleden werd de Dienst Openbare Werken ook wel "Djakarta Onder Water" genoemd. De overstromingen zijn dit jaar echter veel groter dan in andere jaren. Dit komt gedeeltelijk door het weer, maar ook andere niet-meteorologische factoren, waar we hier niet op ingaan, spelen een rol.
     
  • 1 miljoen euro voor hulp bij overstromingen Jakarta
    Regering.nl, 6 februari 2007
    Minister van Ardenne stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor noodhulp aan Jakarta. De Indonesische hoofdstad kampt sinds vorige week met overmatige regenval. Driekwart van de stad staat onder water. Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) heeft de hulp toegezegd aan de Indonesische minister voor Buitenlandse Zaken.
     
  • Nederlandse hulp voor overstroomd Jakarta
    Persbericht Ministerie van Buitenlandse Zaken, 6 februari 2007
    Nederland stelt één miljoen euro beschikbaar voor het door overstromingen getroffen Jakarta. Dat laat minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag telefonisch weten aan de Indonesische minister voor Buitenlandse Zaken, Wirajuda. De helft van dit bedrag (500.000 euro) zal via het Nederlandse Rode Kruis en de Indonesische zusterorganisatie worden besteed aan enkele boten, voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens voor de duizenden bewoners van Jakarta, die een veilig heenkomen hebben moeten zoeken. De overige 500.000 euro wordt via de International Organisatie voor Migratie (IOM) ingezet voor de aanschaf van rubberboten. IOM kan de boten snel lokaal beschikbaar hebben, zodat de noodzakelijke hulp de getroffen mensen snel kan bereiken.
     
  • Miljoen beschikbaar voor Jakarta
    Parool, 6 februari 2007
    Nederland stelt miljoen beschikbaar voor Jakarta
    Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    Nederland stelt miljoen beschikbaar voor Jakarta
    BN/De Stem, 6 februari 2007
    Nederland stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor het door overstromingen getroffen Jakarta. Dat heeft minister Agnes Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag telefonisch laten weten aan de Indonesische minister voor Buitenlandse Zaken, Wirajuda.
     
  • Cordaid geeft Jakarta 70.000 euro
    Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    De Nederlandse hulporganisatie Mensen in Nood/Cordaid stelt 70.000 euro beschikbaar voor noodhulp in het door overstromingen getroffen Jakarta. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.
     
  • EU geeft 600 duizend euro voor hulp Jakarta
    Nieuws.nl, 6 februari 2007
    EU geeft 600 duizend euro voor hulp Jakarta
    Telegraaf, 6 februari 2007
    De Europese Unie heeft dinsdag toegezegd 600 duizend euro te doneren om de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta te helpen. Door stortregens in de Indonesische hoofdstad zijn sinds vorige week al minstens 44 mensen om het leven gekomen. Tussen de 220 en 430 duizend mensen zijn dakloos geworden.
     
  • EU geeft Jakarta 600.000 euro
    Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    De Europese Commissie geeft 600.000 euro voor hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Jakarta. Dat heeft de Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, dinsdag bekendgemaakt.
     
  • Jakarta wacht meer regen en overlast
    Eindhovens Dagblad, 6 februari 2007
    De situatie in de ondergelopen Indonesische hoofdstad Jakarta zal de komende dagen verder verslechteren. Meteorologen voorspelden gisteren dat het nog zeker een week hard blijft regenen. "We verwachten van de inwoners dat ze alert blijven, want het water kan weer stijgen, en dat kan heel snel gaan", zei Sihar Simanjuntak gisteren, een functionaris die toezicht houdt op de waterwegen in de stad. Als gevolg van hevige regenval heeft ongeveer driekwart van de stad te kampen met wateroverlast, meldden de autoriteiten gisteren. Het dodental als gevolg van de overstromingen was gisteren gestegen tot 29. De vrees bestaat dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waren gisteren geen meldingen van Nederlandse slachtoffers.
     
  • Waterramp Jakarta vraagt om andere aanpak
    door Wendy Braanker, RNW Wereldomroep, 6 februari 2007
    De regen blijft komen boven Jakarta en de problemen worden steeds groter. Het dodental als gevolg van de overstromingen loopt op en het is duidelijk dat elke druppel regen die nog valt de ramp zal vergroten.
     
  • Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    Algemeen Dagblad, 6 februari 2007
    Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    Telegraaf, 6 februari 2007
    Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    Metro, 6 februari 2007
    Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    Gelderlander, 6 februari 2007
    Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    Stentor, 6 februari 2007
    Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    BN/De Stem, 6 februari 2007
    Vele miljoenen schade door wateroverlast Jakarta
    Dagblad van het Noorden, 6 februari 2007
    De overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben voor zeker 350 miljoen euro schade aangericht. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen eerste voorzichtige raming. Volgens de minister van Ruimtelijke Ordening, Paskah Suzetta, heeft de schatting alleen betrekking op schade aan (spoor)wegen, stroomleidingen en telecommunicatie.
     
  • Dodental overstromingen Jakarta loopt op tot minstens 36
    Volkskrant, 6 februari 2007
    Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta is dinsdag opgelopen tot minstens 36. De meesten kwamen om door verdrinking, elektrocutie of onderkoeling. De autoriteiten vrezen de uitbraak van besmettelijke ziekten als tyfus en cholera.
     
  • Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    Trouw, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    Algemeen Dagblad, 6 februari 2007
    Dodental overstromingen Jakarta loopt op
    Telegraaf, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    Metro, 6 februari 2007
    Dodental Jakarta opgelopen tot 36
    Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt (video)
    Gelderlander, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    Gelderlander, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    Stentor, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    BN/De Stem, 6 februari 2007
    Dodental in overstroomd Jakarta stijgt
    Dagblad van het Noorden, 6 februari 2007
    Het dodental als gevolg van de grootschalige overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta is dinsdagochtend opgelopen tot zeker 44. Door aanhoudende regenval verdronken mensen, raakten ze onderkoeld of ze werden geëlektrocuteerd doordat stoomkabels het wassende water raakten.
     
  • 'Binnen een uur water tot aan mijn nek'
    door Esther de Jong, Nederlands Dagblad, 6 februari 2007
    De watersnood in de Indonesische hoofdstad Jakarta is verergerd. Het dodental als gevolg van de watersnood Jakarta steeg gisteren tot zeker 29; 340.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. In het regenseizoen zijn overstromingen in Jakarta de normaalste zaak van de wereld, maar niet op deze schaal.
     
  • Jakarta, een betonnen waterbak zonder afvoer
    door Ab Jansen, Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007
    Niet de stromende regen, maar menselijk wanbeleid is de oorzaak van het onder water lopen van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Ontbossing en het onbeperkt bouwen van kantoren, appartementen en winkelcentra hebben van de stad een betonnen bak gemaakt. Maar de gouverneur van de stad wijst liever een andere boosdoener aan.
     
  • Nog meer regen in Jakarta
    BN/De Stem, 6 februari 2007
    De overstromingen die grote delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta onder water hebben gezet lijken voorlopig nog niet ten einde. Meteorologen voorspellen dat het nog zeker een week hard blijft regenen. De situatie in de stad zal daardoor waarschijnlijk nog slechter worden.
     
  • 'Ernst overstromingen schuld ontwikkelaars' (video's)
    Engineering 360°, 5 februari 2007
    De Indonesische minister van Milieu houdt stadsplanners en projectontwikkelaars verantwoordelijk voor de ernst van de overstromingen in Jakarta. Volgens Rachmat Witular zijn er veel te veel grote winkelcentra gebouwd. Inmiddels zijn 29 mensen overleden, hebben 500.000 mensen geen drinkwater meer en staat het water op sommige plaatsen vier meter hoog.
    Berkat: Indisch4ever
     
  • Dodental na overstroming Jakarta stijgt
    Volkskrant, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Trouw, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Sp!ts, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Metro, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Gelderlander, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Stentor, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    BN/De Stem, 5 februari 2007
    Meer slachtoffers door overstromingen Jakarta
    Dagblad van het Noorden, 5 februari 2007
    Een groot deel van de Indonesische hoofdstad Jakarta staat onder water. Als gevolg van hevige regenval heeft ongeveer 75 procent van de stad te kampen met wateroverlast, zo meldden de autoriteiten maandag. Het dodental als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen tot 29, zo deelde de politie mee. Het crisiscentrum van de regering houdt het dodental nog op achttien.
     
  • Jakarta vreest nieuwe hoosbuien
    door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
    Het water daalt gestaag in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Maar er is meer zwaar weer op komst met grote kans op nieuwe overstromingen. Na een weekend van overstromingen, begint Jakarta heel voorzichtig aan de nieuwe werkweek. Driekwart van de megastad kampt met wateroverlast.
     
  • Overstroomd Jakarta staat ergste nog te wachten
    Telegraaf, 5 februari 2007
    Regen blijft Jakarta geselen
    Sp!ts, 6 februari 2007
    "Meeste regen Jakarta komt nog"
    Reformatorisch Dagblad, 5 februari 2007
    De overstromingen die grote delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta onder water hebben gezet lijken voorlopig nog niet ten einde. Meteorologen voorspellen dat het nog zeker een week hard blijft regenen. De situatie in de stad zal daardoor waarschijnlijk nog slechter worden.
     
  • Geen meldingen van Nederlandse slachtoffers Indonesië
    Telegraaf, 5 februari 2007
    Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn tot dusver geen meldingen binnengekomen van Nederlanders die gewond zijn geraakt of zijn omgekomen als gevolg van de overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag laten weten.
     
  • Jakarta staat blank, de arme mokt
    door Ben Knapen, NRC Handelsblad, 5 februari 2007
    De Indonesische hoofdstad Jakarta staat grotendeels blank na aanhoudende regenval. Vooral de 'kleine man' is de dupe. De rijken wonen hoger en dus droog. De kleine man in de straat begint te mokken. Drie dagen lang was hij druk met zijn kartonnen doos, vlakbij de McDonald's, om briefjes van duizend in te zamelen voor de daklozen om de hoek.
     
  • Op de vlucht voor het water
    Parool, 5 februari 2007
    Bijna 350.000 inwoners van de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn op de vlucht voor de overstromingen. De watersnood heeft tot dusver zeker 25 levens gekost.
     
  • Jakarta staat voor driekwart onder water
    Telegraaf, 5 februari 2007
    In Jakarta zijn in totaal 29 mensen omgekomen in het watergeweld als gevolg van tropische stortbuien de afgelopen dagen. Vooral verdrinking, electrocutie en mogelijke epidemieën zijn levensbedreigend voor de meer dan 340 duizend mensen in Jakarta die dakloos zijn geworden.
     
  • Jakarta staat voor driekwart onder water
    Nieuws.nl, 5 februari 2007
    Jakarta staat voor driekwart onder water
    Nu.nl, 5 februari 2007
    De watersnood in de Indonesische hoofdstad Jakarta is in het weekeinde verergerd. Het dodental steeg maandag tot zeker 29 en 340 duizend mensen hebben hun huis moeten verlaten. De overheid heeft medische teams met rubberboten de zwaarst getroffen wijken in gestuurd omdat gevreesd wordt voor het uitbreken van besmettelijke ziekten door gebrek aan schoon drinkwater.
     
  • Jakarta grotendeels onder water
    Reformatorisch Dagblad, 5 februari 2007
    Een groot deel van de Indonesische hoofdstad Jakarta staat onder water. Als gevolg van hevige regenval heeft ongeveer 75 procent van de stad te kampen met wateroverlast, zo meldden de autoriteiten maandag. Het dodental als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen tot 29, zo deelde de politie mee. Het crisiscentrum van de regering houdt het dodental nog op achttien.
     
  • Al 29 doden door overstromingen in Indonesië (2)
    Nieuwsblad, 5 februari 2007
    Al 29 doden door overstromingen in Indonesië
    Laatste Nieuws, 5 februari 2007
    De overstromingen in Jakarta hebben al aan 29 mensen het leven gekost. Eén persoon is nog altijd vermist en één iemand verkeert nog in kritieke toestand, zo heeft de Indonesische politie maandag bekendgemaakt. "Verscheidene mensen zijn geëlektrocuteerd, andere zijn meegesleurd door de stromingen en anderen zijn onwel geworden en gestorven", luidt het bij de politie. Momenteel proberen de politie, de hulpdiensten en het leger met man en macht de inwoners van de hoofdstad te helpen.
     
  • Baby overleeft overstroming
    Nieuwsblad, 5 februari 2007
    In de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving zijn al minstens twintig mensen omgekomen tijdens overstromingen die volgen op dagen van overvloedige regen. 340.000 mensen zijn dakloos. Deze twee weken oude baby kon gered worden.
     
  • Miljoenenstad Jakarta onder water
    door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
    Het leven in de Indonesische hoofdstad Jakarta is totaal ontwricht door hevige regenval. Zeker 20 mensen zijn verdronken. Honderdduizenden in de miljoenenstad zijn dakloos, grote delen van de stad zitten zonder elektriciteit. Telefoonverkeer is uitgevallen en het wegennet onbegaanbaar.
     
  • Het water reikt al tot zijn nek
    door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 4 februari 2007
    De weerdienst roept al weken dat we ons moeten opmaken voor de vijfjaarlijkse overstroming. Ik weet wat dat betekent. In 2002 stond er 90 centimeter water in ons hele huis en nog veel meer in onze tuin. Maar als donderdagavond de regen onafgebroken uit de hemel klettert, ga ik lekker op tijd naar bed. Even overweeg ik om de wekker om twee uur 's nachts te zetten, om poolshoogte te nemen. Dat blijkt niet nodig.
     
  • Mensen in Nood/Cordaid: 50.000 euro overstromingen Indonesië
    ANP Pers Support, 4 februari 2007
    Hulporganisatie Mensen in Nood/Cordaid stelt 50.000 euro beschikbaar voor noodhulp in het rampgebied rondom Jakarta in Indonesië. Daar zijn sinds gisterenochtend meer dan 200.000 mensen dakloos geworden door overstromingen. Het geld wordt via de lokale partner Caritas Indonesië ingezet voor de aanschaf van rubberboten, evacuatie en eerste opvang van de slachtoffers.
     
  • Ruim 339.000 inwoners Jakarta op de vlucht voor overstromingen
    Laatste Nieuws, 4 februari 2007
    Ruim 339.000 mensen op de vlucht voor overstromingen in Indonesië
    Nieuwsblad, 4 februari 2007
    Een grootscheepse reddingsoperatie is nog steeds aan de gang om de nu al meer dan 339.000 inwoners die op de vlucht zijn voor de overstromingen na de overvloedige regenval van de voorbije dagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving hulp te bieden. Voor de komende dagen kondigden de weerkundige diensten nog meer regen aan.
     
  • Jakarta: 340.000 daklozen door overstromingen
    Elsevier, 4 februari 2007
    Door overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben 340.000 mensen hun ondergelopen woningen moeten verlaten. Autoriteiten waarschuwen voor het uitbreken van besmettelijke ziektes door het sterk vervuilde water.
     
  • Indonesië worstelt met overstromingen
    Volkskrant, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Trouw, 4 februari 2007
    Grote problemen overstromingen
    Parool, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Algemeen Dagblad, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Sp!ts, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Metro, 4 februari 2007
    Zware overstroming in Indonesië
    Reformatorisch Dagblad, 5 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Gelderlander, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Stentor, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    BN/De Stem, 4 februari 2007
    Indonesië worstelt met overstromingen
    Dagblad van het Noorden, 4 februari 2007
    Reddingswerkers en vrijwilligers in Indonesië proberen de bijna 340.000 mensen te bereiken die dakloos zijn geworden door zware overstromingen na hevige regenval rond Jakarta. Inmiddels zijn zeker achttien mensen omgekomen, meldden de autoriteiten.
     
  • Vrees voor complete chaos in Jakarta (video)
    door Jan Lepeltak, Telegraaf, 4 februari 2007
    In Jakarta zijn in drie dagen meer dan tweehonderdduizend mensen dakloos geworden en twintig mensen omgekomen door de aanhoudende overstromingen. Volgens de voorspellingen duren de stevige regenbuien de komende dagen nog in hevige mate voort, waardoor wordt gevreesd voor een complete chaos in het vijftien miljoen inwoners tellende Jakarta.
     
  • Tienduizenden dakloos door overstromingen Jakarta (video)
    Nu.nl, 4 februari 2007
    Tienduizenden dakloos door overstromingen Jakarta
    Nieuws.nl, 4 februari 2007
    Het aantal daklozen in de Indonesische hoofdstad Jakarta als gevolg van de overstromingen vrijdag is zondag opgelopen tot tweehonderdduizend. De ramp heeft tot nu toe aan zeker twintig mensen het leven gekost. Dat hebben overheidsfunctionarissen en getuigen gemeld.
     
  • Hulpverlening Jakarta gaat moeizaam
    NOS Nieuws, 4 februari 2007
    Door de overstromingen in en rond de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn 200.000 mensen dakloos geworden. Zeker twintig mensen zijn verdronken.
     
  • Volgebouwd Jakarta kan geen tropische regenval meer aan
    door Michel Maas, Volkskrant, 3 februari 2007
    Jakarta is een betonnen bak, waarin water geen kant op kan. De regen valt al een paar dagen en het einde is nog niet in zicht. Een kaars beschijnt een kleine cirkel rondom de salontafel. Het licht van het vlammetje is net sterk genoeg om te zien hoe het water langzaam langs de tafelpoten omhoogkruipt. Nog nooit is het water zo hoog gekomen. Zelfs in 2002, bij de laatste grote overstroming van Jakarta, is het hier niet binnengekomen.
     
  • Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Volkskrant, 3 februari 2007
    Naar schatting honderdduizend mensen zijn in de Indonesische hoofdstad Jakarta en omgeving op de vlucht geslagen voor overstromingen die volgden op aanhoudende zware regenval. Het noodweer heeft zeker vijf mensen het leven gekost, aldus de rampenbestrijdingdienst zaterdag.
     
  • 100.000 mensen op de vlucht na overstromingen in Jakarta
    Laatste Nieuws, 3 februari 2007
    Overstromingen veroorzaakt door overvloedige regenval hebben 100.000 mensen uit Jakarta op de vlucht gejaagd. Zeker vijf zijn omgekomen, aldus de Indonesische autoriteiten. Terwijl gevreesd wordt voor nieuwe regenbuien deze avond en zondag heeft de overheid al toegegeven dat ze niet is opgewassen tegen deze nieuwe ramp die Indonesië heeft getroffen. Honderden Indonesische militairen en matrozen worden in de hoofdstad met rubberen boten ingezet.
     
  • Overstromingen Indonesië eisen levens
    Nieuws.nl, 3 februari 2007
    Overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta als gevolg van aanhoudende regenval hebben zeker vijf levens geëist. Meer dan honderdduizend mensen zijn dakloos geworden. Dat hebben de autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.
     
  • Indonesiërs op de vlucht voor water
    Parool, 3 februari 2007
    Indonesiërs vluchten voor water
    Reformatorisch Dagblad, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Algemeen Dagblad, 3 februari 2007
    Indonesiërs vluchten massaal voor water
    Telegraaf, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Metro, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op vlucht voor water
    Nedelands Dagblad, 5 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Nu.nl, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Gelderlander, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Stentor, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    BN/De Stem, 3 februari 2007
    Indonesiërs massaal op de vlucht voor water
    Dagblad van het Noorden, 3 februari 2007
    Naar schatting honderdduizend mensen zijn in Indonesië op de vlucht geslagen voor overstromingen die volgden op aanhoudende zware regenval. Vooral delen van de hoofdstad Jakarta zijn getroffen, meldde het staatspersbureau Antara zaterdag.
     
  • Jakarta geïsoleerd na overstromingen
    Volkskrant, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    Algemeen Dagblad, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    Metro, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    Sp!ts, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    Gelderlander, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    Stentor, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    BN/DeStem, 2 februari 2007
    Hoogwater isoleert Jakarta
    Dagblad van het Noorden, 2 februari 2007
    Hevige regen legt Indonesische hoofdstad Jakarta lam
    Nieuwsblad, 2 februari 2007
    Hevige regen legt Indonesische hoofdstad Jakarta lam
    Laatste Nieuws, 2 februari 2007
    Dagenlange zware regenval heeft vrijdag delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta onder water gezet en het openbare leven lamgelegd. Het hoge water versperde straten en blokkeerde het openbaar vervoer. De meeste scholen waren gesloten.
     
  • Straten Jakarta grotendeels blank
    Telegraaf, 2 februari 2007
    Noodweer heeft ertoe geleid dat de Indonesische hoofdstad Jakarta ook vrijdag voor een groot deel onder water stond. Zo'n tienduizend mensen zijn hun huizen ontvlucht.
     


- venster sluiten -